Ziua Armatei Române

Prefectul Județului Brăila, Iulian TIMOFEI a participat, astăzi, alături de cei doi subprefecți, la ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei Române care a avut loc la Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului din municipiu. Programul manifestărilor a cuprins primirea onorului de către Comandantul garnizoanei, colonelul Sorin Călin, rostirea de alocuțiuni, depuneri de coroane de flori la monumente, precum și defilarea gărzii de onoare.
”Ziua Armatei României este, după Ziua Naţională, Ziua Drapelului Național și Ziua Imnului Național, cea mai importantă sărbătoare pentru militari.
Transmit astăzi gândul meu de apreciere tuturor celor care și-au servit și își servesc în continuare Patria cu devotament și credință, militari activi, în rezervă sau retragere și, în mod special, veteranilor de război, dar și celor din Teatrele de Operații.
În fiecare an, 25 octombrie este ziua în care gândurile noastre se îndreaptă cu respect și mulțumire spre toţi cei care şi-au asumat cu demnitate şi curaj jurământul militar.
Dar Ziua Armatei României nu este doar o sărbătoare a militarilor, este a tuturor românilor care își iubesc Țara.
Este, așadar, ocazia de a ne arăta prețuirea și de a le mulțumi militarilor români care, prin jertfă, curaj și devotament, asigură securitatea cetăţenilor și integritatea teritorială.
Transmit felicitări și urări de succes întregului personal al Armatei României!
La mulți ani Armatei României!
La mulți ani, dragi militari!”, a declarat prefectul Iulian TIMOFEI.
La ceremonialul militar organizat de Garnizoana Brăila au participat vicepreședintele Consiliului Județean, cei doi viceprimari ai municipiului, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, inspectorul-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, precum și directorul Bazei de Reparații Nave din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Brăila.