Comunicat de presă nr. 55 privind ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență desfășurată în contextul codului portocaliu emis de Administrația Națională de Meteorologie pentru județul Brăila

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia a fost aprobat planul de măsuri cuprinzând activitățile desfășurate în contextul codului portocaliu emis pentru județul Brăila duminică, 26.11.2023 în intervalul orar 02:00-16:00.
” Este important ca populația să resimtă cât mai puțin disconfort din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. De aceea fac apel către toți primarii din județ să fie receptivi pentru a asigura fluxul informațional necesar, în timp real, cu privire la evoluţia situaţiei operative. Sunt convins că atât reprezentanții instituțiilor publice, cat și specialiștii din structurile de ordine și siguranță publică își vor face treaba exemplar, astfel încât brăilenii să nu aibă de suferit din cauza condițiilor meteo. În același timp lansez un apel către toți cetățenii să nu se aventureze în trafic decât în cazuri de urgență”, a declarat prefectul județului, Iulian TIMOFEI.
Totodată, potrivit OUG nr. 37/2023, în cazul în care conducătorul auto se deplasează pe sectoare de drum închise temporar circulației din care rezultă accidente rutiere sau imposibilitatea continuării deplasării, iar echipele de intervenție sunt nevoite să acționeze pentru a scoate vehiculul de pe sectoarele de drum menționate, conducătorul auto va suporta costurile intervenției.