Comunicat de presă nr. 28/13.07.2023 Referitor la: Controale efectuate în centrele rezidențiale – Ziua 3

La nivelul județului Brăila au fost controlate, în cursul zilei de ieri (12.07.2023), un număr de 10 centre rezidențiale publice și private conform unei planificări pe zone realizată împreună cu Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială.

În a doua zi de control au fost constatate o serie de nereguli pentru care au fost aplicate un număr de 33 de sancțiuni  din care amenzi în cuantum total de 68000 lei.

” Continuăm activitatea de control. În cursul zilei de ieri (12.07.2023) nu au fost constatate nereguli care să determine închiderea centrelor rezidențiale verificate sau mutarea persoanelor asistate la alte centre. Comisia constituită prin ordin de prefect va continua să efectueze verificări la încă 26 de centre. Mulțumesc tuturor inspectorilor și șefilor de instituții care, în aceste zile, au răspuns cu promptitudine tuturor solicitărilor mele în legătură cu această activitate de control”  a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Neregulile pentru care au fost aplicate sancțiuni: grupurile sanitare nu sunt accesibilizate; lipsa programului de autocontrol pe 2023; întocmirea necorespunzătoare a programului DDD pentru anul 2023; lipsa unor proceduri sau documente, precum și lipsa analizei de risc la securitatea fizică.