Informație de presă (județul Brăila)

În conformitate cu prevederile art. 23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale art. 4, lit. f), pct. 9 din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în perioada 08 – 12 aprilie 2024, în județul Brăila, va avea loc ,,Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX BR-GL-24″, condus de Ministerul Apărării Naționale, în cooperare cu Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Exercițiul se desfășoară simultan în județele Brăila și Galați.

Exercițiile de acest tip se planifică și se organizează periodic în toate județele țării, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții și antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în anul premergător desfășurării acestora.

Pe timpul exercițiului, o parte dintre rezerviștii cu domiciliul în județul Brăila, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea efectuării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

De asemenea, se vor executa activități specifice de verificare a autorităților administrației publice locale, instituțiilor publice și operatorilor economici din județul Brăila cu sarcini pe linia pregătirii economiei și teritoriului pentru apărare.

În programul rezerviștilor este planificată o secvență de antrenament în poligonul de tragere Smârdan, județul Galați, care va avea loc miercuri 10 aprilie.

Reprezentanții mass-media interesați să participe la activitate sunt rugați să transmită până marți, 09 aprilie, ora 12.00, datele pentru acreditare (nume, instituția media pe care o reprezintă, serie și număr CI, număr legitimație de presă) la adresa de email: um02586@mapn.ro.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați miercuri, 10 aprilie, între orele 11.00 și 11.30, la intrarea în Poligonul de tragere Smârdan. Accesul se va face în baza actului de identitate și a legitimației de presă.

Pentru transmisii în direct, reprezentanții mass-media sunt rugați să folosească mijloace portabile, nefiind posibil accesul cu DSNG.

Persona de contact pentru detalii suplimentare: It. cdor. Nicoleta-Elena COMAN, tel. 0741 102.189.