Comunicat de presă nr 39/28.08.2023 privind convocarea unei ședințe de urgență pentru a evalua situația furnizorilor de servicii de distribuție combustibili de pe raza județului Brăila, inclusiv a instalațiilor GPL

În urma evenimentelor tragice care au avut loc în județul Dâmbovița, localitatea Crevedia, prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a convocat, astăzi, o ședință de urgență la sediul instituției pentru a evalua situația furnizorilor de servicii de distribuție combustibili de pe raza județului Brăila, inclusiv a instalațiilor GPL.

Urmărim să identificăm dacă în afara instalațiilor care sunt autorizate mai există și altele care funcționează fără forme legale. Când vine vorba de siguranța cetățenilor, trebuie să ne asigurăm că toate măsurile necesare sunt luate pentru a preveni înregistrarea unor evenimente nefericite. Am solicitat toleranță zero specialiștilor care vor efectua controale pe linia furnizării de servicii de distribuție combustibili de pe raza județului Brăila, inclusiv a instalațiilor GPL. Prin acțiunile desfășurate de către instituțiile abilitate vreau să mă asigur că au fost luate toate măsurile necesare pentru a preveni orice eveniment de natura celui care a avut loc la Crevedia, a declarat prefectul Iulian TIMOFEI.

Se vor efectua controale la toate firmele care au ca obiect de activitate distribuția de carburanți, pentru a asigura conformitatea cu standardele de securitate și normele în vigoare.

La ședință au fost prezenți reprezentanți ai mai multor instituții cu atribuții de control: Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, Agenția de Protecția Mediului Brăila, Poliția Locală, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Brăila, Direcția de Sănătate Publică.