Ziua Pompierilor Români

Ziua Pompierilor Români

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a răspuns invitației conducerii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila și a participat, astăzi, la festivitățile dedicate Zilei Pompierilor din România.

La momentul festiv, alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu au fost și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac împreună cu cei doi vicepreședinți, Ionel Epureanu și Dobre Ionuț Ciprian, primarul municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir alături de viceprimarul Jantea Crican Alexandru, precum și inspectorul-șef al Inspectoratului¬ de Jandarmi Județean Brăila, Iulian Albăceanu.

” Dragi pompieri,

Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră cu ocazia Zilei Pompierilor din România, o zi dedicată vouă, celor care, cu mult curaj, înfruntă zi de zi pericole pentru a-i proteja și salva pe ceilalți. Aniversată în fiecare an pe data de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România îmi oferă ocazia de a celebra curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu al celor care salvează vieți.

Zi de zi la datorie, pompierii sunt în permanenţă pregătiţi pentru a lupta cu incendiile, inundaţiile sau cu alte calamităţi, situaţii în care, de nenumărate ori, îşi periclitează propria viaţă pentru salvarea cetăţenilor, a bunurilor acestora, a valorilor materiale şi spirituale ale naţiunii, meritându-şi pe deplin preţuirea, stima şi respectul concetăţenilor, în slujba cărora se află.

La ceas aniversar, ca brăilean, dar şi în calitate de prefect al judeţului Brăila, precum și ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, vă transmit, stimaţi pompieri respectul şi mulţumirile mele pentru tot ceea ce faceţi pentru oameni, în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare secundă a serviciului dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru efortul remarcabil, pentru devotamentul faţă de ţară și de cetățenii săi şi vă urez mult succes în continuare! LA MULŢI ANI!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, sediul ISU Brăila și-a deschis porțile pentru toți cei care au dorit să se familiarizeze cu specificul acestei profesii, a fost prezentată tehnica de intervenție cu care echipajele participă la misiunile de salvare și au fost realizate exerciții demonstrative.

La nivelul municipiului, ISU Dunărea Brăila a organizat puncte de informare preventivă la sediul inspectoratului și în parcarea Promenada Mall. De asemenea, au fost distribuite materiale de informare preventivă cu tipurile de risc generatoare de situații de urgență, măsuri de prevenire a acestora și reguli de comportare în momentul producerii unor astfel de situații.