Ziua Marinei Române

Ziua Marinei Române

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI, alături de subprefectul Badiu Virginia Loredana au participat astăzi la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române, eveniment organizat de Flotila Fluvială ”Mihail Kogălniceanu”. Manifestările au cuprins ridicarea pavilionului, geacului și a marelui pavoaz, cinstirea eroilor marinari, parada navelor militare, exerciții cu navale militare, sosirea zeului Neptun însoțit de nimfe, precum și jocuri marinărești.
” O tradiție dragă românilor, 15 august Ziua Marinei Române este o sărbătoare cu semnificație deosebită atât pentru marinarii militari și civili, cât și pentru constructorii navali şi lucrătorii portuari.
Sunt extrem de onorat să mă aflu astăzi la unul dintre cele mai importante evenimente sărbătorite în Armata României, Ziua Forțelor Navale. Este cel mai potrivit prilej pentru a ne manifesta prețuirea față de cei care, sub stindardul tricolor și în numele Patriei, își fac datoria pe mările și oceanele lumii.
Forţele Navale Române se prezintă astăzi ca un organism cu structuri militare încadrate cu profesioniști căliți în misiuni și exerciții internaționale. Marinarii militari și civili, constituie o categorie de forțe aptă să acționeze în concordanță cu noile provocări de securitate din regiune, în apărarea intereselor de securitate ale României.
Dragi marinari, vă mulțumesc pentru dăruirea, curajul, consecvenţa şi puterea de muncă! Vă mulțumesc, de asemenea, pentru patriotismul și profesionalismul vostru, precum și pentru modul în care vă îndepliniți misiunile, promovând prin conduita dumneavoastră, valorile românești.
Cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române, vă adresez sincere felicitări şi urări de succes în tot ceea ce întreprindeţi! Vă urez să continuați acest parcurs extraordinar și să vă bucurați de această zi alături de familie, prieteni și colegi.
Nu în ultimul rând, aș dori, totodată, să transmit un mesaj brăilenilor care astăzi își serbează ziua numelui: La mulți ani, cu multe bucurii alături de cei dragi, și să fie ocrotiți mereu de Sfânta Fecioară Maria!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
La evenimentul dedicat Zilei Marinei au participat deputații Mircea Florin și Nicu Niță, președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac alături de vicepreședintele Dobre Ionuț Ciprian, primarul municipiul Brăila, Marian Dragomir și cei doi viceprimari Jantea Crican Alexandru și Doinița Ciocan, consilieri județeni și municipali, precum și alte oficialități din administrația publică locală.
Organizată pentru prima dată în 1902, sărbătoarea Forţelor Navale Române a căpătat, de-a lungul timpului, valoare de simbol pentru români, pentru care Marea Neagră, fluviul Dunărea au reprezentat elemente esenţiale de referinţă ale unui spaţiu de identitate naţională.