Ziua Holocaustului

Ziua Holocaustului

 

Astăzi, Instituția Prefectului – Județul Brăila a organizat o serie de manifestări prilejuite de Ziua Holocaustului, la Cimitirul Evreiesc, din municipiu. În deschiderea evenimentului, prefectul județului Iulian TIMOFEI a susținut o alocuțiune în cadrul căreia a rememorat pe scurt evenimentele din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, cu scopul de a cinsti memoria victimelor Holocaustului. De asemenea, și Nadia Ustinescu – președintele Comunității Evreilor din Brăila a evocat momentele grele prin care au trecut membrii comunității și ororile la care aceștia au fost supuși în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

La manifestarea de astăzi, alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu, au participat subprefectul Virginia Loredana Badiu, vicepreședintele Consiliului Județean Brăila, Ionuț Dobre, viceprimarul municipiului, Jantea Crican Alexandru, precum și consilieri municipali și județeni, reprezentanți din eșalonul de conducere al structurilor Garnizoanei Brăila, cadre militare în rezervă.

”Suntem prezenți astăzi aici pentru a cinsti memoria victimelor Holocaustului și pentru a onora adevărul istoric. Trebuie să ne amintim mereu de suferințele îndurate de cei dispăruți, despre visele și speranțele lor pentru că păstrarea memoriei victimelor este o datorie profundă a fiecăruia dintre noi.

Rememorarea evenimentelor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial și comemorarea Zilei Holocaustului reprezintă o expresie a compasiunii și respectului, dar mai ales o responsabilitate civică firească prin care se poate preveni repetarea unor astfel de acțiuni.

Nu putem privi spre viitor fără a ne respecta și a ne cunoaște istoria. Reprezentanții instituțiilor statului român trebuie să continue eforturile concrete pentru prezervarea memoriei Holocaustului.

În final, permiteți-mi să îmi exprim profunda compasiune și regretul cel mai sincer față de tragedia trăită și să aduc un pios omagiu memoriei victimelor. Fie ca amintirea acestora să rămână veșnică în inimile noastre!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI

Manifestările s-au încheiat cu depunerea de jerbe de flori de către reprezentanții instituțiilor: Primăria Municipiului Brăila, Consiliul Județean, Instituția Prefectului, Garnizoana Brăila, precum și Comunitatea Evreilor.