Ziua Eroilor României – Înălțarea Domnului

Ziua Eroilor României – Înălțarea Domnului

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Eroilor României (Înălțarea Domnului), astăzi, 2 iunie 2022, Instituția Prefectului – Județul Brăila a organizat o serie de manifestări publice, în mai multe locații din municipiu, evenimentul principal derulându-se, ca în fiecare an, pe platoul din Cimitirul Eroilor (din incinta Cimitirului Sf. Constantin).
Prefectul Județului, Iulian TIMOFEI, împreună cu cei doi subprefecți, alături de președintele Consiliului Județean Brăila Francisk Iulian CHIRIAC și cei doi vicepreședinți (Ionuț Ciprian DOBRE și Ionel EPUREANU), în prezența celor doi viceprimari (Doinița CIOCAN și Alexandru JANTEA CRICAN), au depus coroane de flori la Osuarul Central. De asemenea, la eveniment au fost prezenți parlamentari brăileni, precum și consilieri locali și județeni.
Ca element de noutate, în acest an, coroana de flori din partea Prefecturii Brăila a fost purtată și depusă de jandarmi brăileni îmbrăcați în ținută de gală.
Ziua Eroilor este momentul când onorăm memoria ostașilor căzuţi în lupte de-a lungul istoriei, pentru dreptate şi adevăr, pentru apărarea şi reîntregirea neamului și nu în ultimul rând, pentru libertatea naţiunii. Nu este deloc întâmplător faptul că ne comemorăm înaintașii în aceeași zi în care creștinii prăzniuesc înălţarea la ceruri a Domnului nostru Iisus Hristos.
Jertfa eroilor neamului nostru, cunoscuţi şi necunoscuţi, a fost înfăptuită pentru și prin religie, lucru care a contribuit decisiv la păstrarea valorilor naţionale. Așadar, avem datoria morală să-i păstrăm veșnic în rugăciunile noastre, să purtăm în suflet recunoştinţă pentru că datorită lor suntem astăzi o națiune unită și trăim într-o țară suverană și liberă.
Memorie eternă eroilor români căzuți la datorie!
Dragi brăileni, vă îndemn să cinstim cum se cuvine tot ceea ce ne reprezintă ca națiune și ne revine tuturor datoria morală de a cultiva pentru generațiile viitoare conștiința apartenenței la țară, la valorile autohtone și de a aduce propria contribuție la apărarea unității și independenței patriei.
Daţi-mi voie ca, în încheiere, să vă transmit salutul creştinesc: Hristos S-a Înălţat!”, a declarat prefectul Iulian TIMOFEI.
De precizat că, în paralel cu evenimentul desfășurat la Cimitirul Eroilor, au fost depuse coroane și jerbe de flori de către Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Municipiului și Garnizoana Brăila la Monumentul Eroinei Ecaterina Teodoroiu, Monumentul Caporalului Muşat, Ansamblul Comemorativ al Eroilor Neamului, precum și la Monumentul Eroilor Români de Naţionalitate Evreiască din Primul Război Mondial.