Vizită la șantierul Podului Suspendat peste Dunăre

Ziua Internațională a Dunării celebrată într-un mod inedit: prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a efectuat o vizită pe șantierul Podului Suspendat peste Dunăre Brăila – Tulcea, la o zi după ce ultimul segment al căii de rulare a fost montat pe poziție.
Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu au fost prezenți și reprezentanți din partea structurilor din Brăila și Galați subordonate Ministerului Mediului (Agenția de Protecție a Mediului, Garda de Mediu), Direcției Silvice Brăila, Serviciului Teritorial Brăila al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, precum și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila.
”Am ales să punctăm în mod inedit Ziua Internațională a Dunării alături de factorii principali direct implicați în protejarea mediului dar care, prin natura serviciului, au legătură cu fluviul. De aici, de sus, frumusețea Dunării este și mai evidentă. În ce privește șantierul Podului peste Dunăre, sunt impresionat de ritmul în care se desfășoară lucrările la acest obiectiv investițional de mare anvergură și am convingerea că lucrările vor fi predate la termen de către echipa de constructori, până in decembrie anul acesta”, a declarat Iulian TIMOFEI, prefectul județului Brăila.
Datele oficiale arată că peste 80 de milioane de oameni trăiesc de-a lungul fluviului Dunărea fiind al doilea ca lungime dintre fluviile Europei, după Volga, şi singurul din Europa care curge de la Est la Vest. Dunărea parcurge 10 state şi patru capitale europene, pentru ca, după 2.858 de kilometri, să se verse în Marea Neagră.