Ședința cu institutiile M.A.I. din județul Brăila pe tema siguranței cetățenilor în contextul Sărbătorilor de Rusalii

Prefectul Județului Brăila, Iulian TIMOFEI a prezidat astăzi 9 iunie, o ședință la care au participat reprezentanții celor trei instituții care aparțin de Ministerul Afacerilor Interne – cu responsabilități pe parte de ordine publică și care vor fi la datorie în perioada Sărbătorilor de Rusalii. Este vorba despre Inspectoratul de Poliție Judeţean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila. Tema ședinței a fost stabilirea și armonizarea planurilor de măsuri care vor fi implementate în perioada premergătoare, dar şi în timpul Sărbătorilor de Rusalii.
Am avut o întâlnire cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ pentru a discuta despre măsurile dispuse la nivelul fiecărei instituții și pentru a ne asigura că brăilenii își vor putea petrece sărbătorile în deplină siguranță. Efective ale Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Dunărea» al județului Brăila vor fi zilnic la datorie și vor desfășura acțiuni cu caracter interoperabil și complementar. Se va lucra în sistem integrat, astfel încât toți brăilenii, indiferent de localitatea în care locuiesc, să fie în siguranță. Astfel, măsurile de liniște și ordine publică, pentru perioada 10 -13 iunie, presupun activități atât în mediul urban, cât și în mediul rural”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
De asemenea, sursa citată a precizat că, și în acest an, efectivele care vor asigura ordinea publică vor fi prezente în stradă, iar în funcție de evenimente, vor fi stabilite noi misiuni și acțiuni menite să asigure un climat de siguranță.