Ședință de lucru in sistem videoconferință avand ca tema pregătirea sezonului rece

În această dimineață, prefectul județului, Iulian TIMOFEI a participat la ședința de lucru, în sistem videoconferință, convocată de Ministerul Afacerilor Interne cu toate instituțiile prefectului, principala temă de discuție fiind pregătirea sezonului rece 2022 – 2023.
”Am informat Ministerul Afacerilor Interne că, la nivelul județului Brăila, am convocat, la finele lunii septembrie, ședința CJSU având ca temă pregătirea pentru sezonul rece 2022 – 2023. Cu această ocazie, a fost aprobat Planul de măsuri pentru desfășurarea în condiții de normalitate a activităților în acest sezon rece și pe timpul sărbătorilor de iarnă. Prin Planul de măsuri este prevăzut cum vor interveni efectivele din I.P.J. Brăila, ISU «Dunărea» Brăila , I.J.J. Brăila, precum și S.A.J. Brăila, cum se vor executa intervențiile pentru deszăpezire, etc. Prin Ordin de Prefect am dispus constituirea unei comisii mixte care să verifice bazele de deszăpezire ale Secției Drumuri Naționale Brăila, precum și ale operatorilor economici care execută lucrări de deszăpezire pe drumurile județene. Verificarea în teren vizează asigurarea utilajelor, a stocurilor de materiale antiderapante, precum și a stocurilor de combustibil. De asemenea, au fost stabilite responsabilități și în ceea ce privește prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost. În plus, s-a realizat și centralizarea, la nivel de județ, defalcat pe UAT-uri, a locurilor de cazare pentru persoanele potențial înzăpezite. În aceeași ordine de idei, Direcția de Sănătate Publică Brăila m-a informat că au fost actualizate listele cu persoanele gravide aflate în evidență, precum și cea privind persoanele insulino-dependente, ori a persoanelor care au nevoie de dializă.
Iarna este lungă, iar probleme pot apărea oricând. Important este să fim pregătiți și să intervenim concertat pentru rezolvarea lor în cel mai scurt timp astfel încât populația județului să fie cât mai puțin afectată”, a declarat prefectul Iulian TIMOFEI.