Participare la evenimentul organizat de APDM Galati cu ocazia semnarii contractului privind construirea Platformei Multimodale din Portul „Bazinul Nou”

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

Participare la evenimentul organizat de APDM Galati cu ocazia semnarii contractului privind construirea Platformei Multimodale din Portul „Bazinul Nou”

Prefectul județului, Iulian TIMOFEI a participat astăzi, alături de președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac și primarul Municipiului Brăila, Viorel Marian Dragomir, la evenimentul organizat de Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați cu ocazia semnării contractului privind construirea Platformei Multimodale din Portul „Bazinul Nou”. Este vorba despre construirea unui terminal care va permite transferul mult mai rapid al containerelor prin cele trei variante de transport, naval, rutier și feroviar.
La eveniment au fost prezenți oaspeți de seamă de la nivel central – președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepremier și Ministru al Transporturilor – Sorin Grindeanu, precum și Europarlamentarul Dan Nica. Totodată au fost prezente și oficialități din județul vecin, primarul municipiului Ionuț Pucheanu și președintele Consiliului Județean, Costel Fotea.
Este îmbucurător faptul că porturile Brăila și Galați atrag importante proiecte de modernizare a infrastructurii menite să promoveze mobilitatea durabilă la nivel național, regional și local, După finalizarea implementării proiectelor de modernizare, porturile vor asigura legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
Proiectul are ca scop modernizarea infrastructurii existente și asigurarea conexiunilor lipsă pentru rețeaua centrală Rhin – Dunăre/Alpi, precum și relansarea exploatării portuare în Portul Galați.