Întâlnire cu membrii comunității rome din satul Lanurile, comuna Viziru

Prefectul județului, Iulian TIMOFEI a dat curs invitației comunității de romi din satul Lanurile și a fost prezent, astăzi, în localitate la o întâlnire directă cu aceștia, la sediul Căminului Cultural.
”Am răspuns cu solicitudine invitației și mi-am notat cu atenție problemele pe care oamenii le-au ridicat. Majoritatea covârșitoare au vizat aspecte ce țin de sfera fondului funciar, dar au fost și persoane care au adus în discuție probleme de ordin social, precum și economic. Am dorit în primul rând să văd situaţia la faţa locului a acestei comunităţi. Trebuie rezolvată din punct de vedere juridic proprietatea terenului de sub casă pentru că unii sunt proprietari pe casă, plătesc taxe şi impozite, dar nu şi pe teren. Aceste probleme sunt specifice cam în toate comunităţile de romi. Pentru a putea răspunde punctual tuturor celor care au venit, astăzi, aici, am convenit cu reprezentanții comunității să organizăm o audiență colectivă, cel mai probabil, în cursul săptămânii care urmează. Vom analiza cu maximă atenție fiecare caz în parte, astfel încât să putem avea, la final, o soluție atât pentru probleme asemănătoare, dar și pentru spețe individuale. Așa cum am spus de fiecare dată, Instituția Prefectului Județul Brăila este deschisă cetățenilor și are aplecare spre soluționarea, în limita competențelor, a problemelor cu care oamenii se confruntă”, a declarat Iulian TIMOFEI.
Ulterior discuțiilor purtate în cadrul Căminului Cultural din Lanurile, reprezentantul Guvernului în teritoriu, însoțit de primarul comunei Viziru, Cornelia Măcrineanu, precum și de către reprezentantul din cadrul Prefecturii Brăila a comunității romilor din județ, Grosu Săndel, s-au deplasat pe străzile localității, în zona în care sunt concentrate locuințele membrilor comunității rome.