INFORMARE DE PRESĂ

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

 

INFORMARE DE PRESĂ

Stimați brăileni,
Sâmbătă, 29 mai, în parcarea centrului comercial BRĂILA MALL din localitatea Vărsătura, comuna Chiscani, începând cu ora 10:00, se va deschide centrul de vaccinare drive-through.
Instituțiile implicate în această acțiune, respectiv Instituția Prefectului – Județul Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Primăria Comunei Chiscani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al Județului Brăila, Direcția Județeană de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean  „General de Brigadă Gheorghe Praporgescu” și Inspectoratul de Poliție Județean Brăila au fost preocupate în ultimele zile să asigure dotările și personalul necesare funcționării în condiții de securitate sanitară și siguranță pentru cetățeni, astfel încât centrul să fie funcțional. Hotărârea nr. 196/20 mai a.c., emisă de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în baza căreia de fost înființat centrul menționat, se găsește aici: https://br.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/29/2021/05/HCJSU-196.pdf.
Prefectul Nicușor Ciocan anunță că programul de vaccinare va fi 10.00 – 20.00 în acest week-end, iar în timpul săptămânii va fi 16.00 – 20.00. „Programul este provizoriu: pe măsură ce numărul cadrelor medicale va crește, vom fi în măsură să-l extindem. Acțiunea noastră va fi susținută, pe lângă medici brăileni, și de medici ieșeni care se alătură pe bază de voluntariat eforturilor noastre. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în această activitate!”, a adăugat prefectul județului, recomandând totodată cetățenilor să se înscrie în procesul de vaccinare fie prin intermediul medicului de familie, fie prin cel al angajatorului sau al platformei electronice.
Pentru un plus de operativitate, cei interesați pot completa din timp aici formularele necesare: https://br.prefectura.mai.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti-si-acordul-pacientului-informat/