Hramul Mănăstirii Voievodale Măxineni

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

 

Hramul Mănăstirii Voievodale Măxineni

 

Prefectul Județului Brăila, Iulian TIMOFEI a participat, la Hramul Mănăstirii Voievodale Măxineni, monument istoric cu o mare valoare arhitecturală. Programul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, ocrotitorul spiritual al mănăstirii, a cuprins săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. La ceremonialul religios, organizat la altarul de vară din curtea mănăstirii, au fost prezenți preoți, diaconi, dar și sute de credincioși din județul Brăila.

”M-am bucurat să-i am alături pe deputatul Mircea Florin, subprefectul județului Brăila, Badiu Virginia Loredana, primarul comunei Măxineni – Ionuț Postolache, viceprimarul Neculai Băluță, primarul UAT Salcia Tudor – Florin Moroiu, comanda Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, precum și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila. Devenită deja o tradiție îndrăgită de drept-credincioșii care, an de an, revin cu evlavie pe meleaguri măxinene, Sfânta Liturghie săvârșită de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, bucură, în fiecare an, oameni de toate vârstele”, a declarat Iulian TIMOFEI, prefectul județului Brăila.

Mănăstirea Măxineni este aşezată la confluenţa râurilor Siret şi Buzău fiind, totodată, unul dintre cele mai importante repere istorice ale judeţului Brăila. Lăcașul de cult a fost sfințit la 25 septembrie 2018, de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, după ce vechea biserică, ajunsă ruină, a fost restaurată cu binecuvântarea şi strădania Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, iar stăreţia şi zidul de incintă au fost refăcute din temelii.