Festivitatea dedicată începutului de an școlar

Festivitatea dedicată începutului de an școlar

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a dat curs invitației conducerii Școlii Gimnaziale ”A. S. Pușkin” din municipiul Brăila și a participat la festivitatea dedicată începutului de an școlar. La eveniment, alături de prefect au fost directorul unității de învățământ, Milea Maria, inspectorul școlar pentru minorități, Gina Anton, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, colonel Ion Cristian, precum și inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu.

”Distinşi dascăli, iubiţi elevi, dragi părinţi, onorată asistenţă,

Iată-ne astăzi în faţa unui nou început. Mă bucur că mă aflu alături de dumneavoastră, cu prilejul deschiderii noului an școlar. Trăim astăzi cu toţii un moment emoţionant şi special pe care fiecare dintre cei prezenţi îl experimentează unic, în felul său. Pentru mine, de exemplu, este o rememorare a celor 8 ani în care am fost elevul acestei şcoli. Aşa că le înţeleg emoţia bobocilor care păşesc pentru prima dată pragul acestei unităţi. Lor le spun un călduros «Bun venit la Şcoală!». Elevilor care au deja experienţa începutului de an şcolar, le urez un «Bun revenit acasă!».

O să vă rog să îmi daţi voie să le urez bun venit şi copiilor refugiaţilor ucraineni care trăiesc astăzi emoţia debutului de an şcolar într-o ţară care le este străină, dar pe care au puterea şi deschiderea sufletească să o accepte, chiar şi temporar, ca fiind CASA lor de la sute de kilometri distanţă de ACASĂ.

Dragi părinţi şi cadre didactice, în calitate de prefect al judeţului Brăila, vă asigur de tot sprijinul meu şi al intituţiei pe care o reprezint.

La început de an şcolar, vă urez tuturor multă sănătate, putere de muncă încununată cu satisfacţii şi să privim cu încredere viitorul apropiat

Mult succes tuturor şi toate gândurile mele bune!”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI

Tot astăzi, reprezentantul Executivului în teritoriu a participat și la festivitățile organizate în unitățile școlare din comuna Șuțești, fiind însoțit de către inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, colonel Iulian Albăceanu. Prefectul județului, Iulian TIMOFEI a ținut să sublinieze, în alocuțiunile susținute, deschiderea și implicarea pe care autoritățile locale le-au manifestat în ce privește educația copiilor. De asemenea, le-a urat tuturor – elevi, cadre didactice și părinți – un an școlar plin de reușite.