Exercițiu ISU ”Dunărea” Brăila

Prefectul Județului Brăila a dat curs invitației comandantului ISU ”Dunărea” Brăila, colonel Ion Cristian, de a participa la un exercițiu privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de un accident tehnologic în care sunt implicate substanțe periculoase. Acțiunea s-a desfășurat la o societate comercială din imediata vecinătate a orașului Ianca, având următorul scenariu: dispeceratul ISU „Dunărea” al judeţului Brăila a fost anunţat prin S.N.U.A.U. – 112, despre producerea unei avarii la instalația frig a operatorului economic, fapt ce a dus la pierderi de amoniac anhidru. O persoană de la locul de muncă se află în stare de inconștiență din cauza inhalării și contaminării cu substanța chimică. În paralel, în zona apropiată acțiunilor de intervenție, la un punct de transformare trafo a izbucnit un incendiu. De asemenea, în zona de acces spre operatorul economic s-a produs și un accident rutier, în urma căruia conducătorul unui autoturism a rămas încarcerat.
“Am asistat la un exercițiu complex în cadrul căruia a fost testată reacția rapidă și intervenția echipajelor ISU, precum și a celor ale Inspectoratului Județean de Jandarmi și Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila. Am constatat, încă o dată, profesionalismul salvatorilor ISU, pompieri și cadre medicale deopotrivă, în situații grave. Chiar dacă a fost doar un exercițiu, și ne dorim să nu ne confruntăm niciodată cu astfel de incidente, toate echipajele au tratat lucrurile cu maximă seriozitate. Îi felicit pentru profesionalismul de care au dat dovadă atât în timpul acestui exercițiu cât și în cazul celorlalte situații de urgență apărute în ultimul timp”, a declarat prefectul județului, Iulian TIMOFEI.
La exercițiul de astăzi au mai fost prezenți reprezentanți din partea structurilor teritoriale ale Agenției de Protecție a Mediului, precum și Gărzii de Mediu.