Conferința de Presă – Începere lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incinta Bazin Docuri

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

Conferința de Presă

Începere lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incinta Bazin Docuri

 

   Astăzi, 12.04.2022, prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a participat la conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului ”Port Brăila – Lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incinta Bazin Docuri”, cu o valoare de circa 24,5 milioane euro, proiect beneficiind de cofinanțare europeană. La evenimentul organizat de către Compania Națională ”Administrația Porturilor Dunării Maritime” SA Galați (beneficiarul proiectului) au fost prezenți cei doi președinți de Consilii Județene din Brăila și Galați, Iulian Francisk Chiriac, respectiv Costel Fotea, precum și primarii celor două municipii, Marian Dragomir și Ionuț Pucheanu.
Sunt convins că, la final, Portul Brăila va avea o infrastructură la standarde europene care să-i asigure atingerea țintelor avute în vedere, la planificarea investiției”, a precizat prefectul județului, Iulian TIMOFEI.
Potrivit informațiilor prezentate în cadrul conferinței de presă, obiectivul general al acestui ambițios proiect îl constituie modernizarea și dezvoltarea Portului Brăila în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri. De asemenea, scopul investiției vizează mobilitatea durabilă la nivel național, regional și local, asigurarea de legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, dar și modernizarea infrastructurii portuare în raport cu standardele europene.
Prin realizarea investiției, până în anul 2030, se va obține creșterea capacității de operare a Portului Brăila cu circa 90%, precum și a traficului de mărfuri cu cca. 23%.
Proiectul ”Port Brăila – Lucrări de infrastructură a Sectorului Portuar din Incinta Bazin Docuri” este cofinanțat din fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.