COMUNICAT DE PRESA nr. 9/11.03.2022  Referitor la: Lucrări de consolidare mal drept râu Siret

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESA nr. 9/11.03.2022

 Referitor la: Lucrări de consolidare mal drept râu Siret

 

Astăzi, 11.03.2022, prefectul județului Brăila Iulian TIMOFEI, a efectuat o vizită pe șantierul de pe malul drept al râului Siret, din dreptul satului Corbu Vechi, comuna Măxineni, acolo unde se execută lucrări de consolidare și supraînălțare a digului. Directorul SGA Brăila (Sistemul de Gospodărire a Apelor) Laura Satnoianu și șeful de sistem Aureliu Constantin au explicat că, la acest moment, gradul de execuție a lucrărilor a ajuns la 60% (față de 40% în luna februarie). De asemenea, au punctat că din cauza condițiilor meteo nefavorabile s-a impus, pentru moment, sistarea lucrărilor, cu mențiunea că în perioada de pauză s-a continuat totuși transportul de piatră de la carieră pe amplasamentul șantierului de la Siret.

Specialiștii SGA Brăila au precizat că proiectul se derulează conform planificării inițiale efectuate la începutul implementării lucrărilor, în toamna anului trecut.

,,Am venit aici, împreună cu reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila, și cu domnul primar Ionuț Postolache de la Măxineni, pentru a evalua stadiul lucrărilor la acest proiect deosebit de important pentru siguranța comunității locale. Înțeleg că lucrările se reiau imediat ce vremea o va permite, iar constructorul a preconizat că va realiza investiția în termenul stabilit prin contract”, a declarat Iulian Timofei, adăugând că va continua monitorizarea acestor lucrări.

Reamintim că valoarea totală a lucrarilor este de 11.401.977,54 de lei, fără TVA, în proiect fiind prevăzută o consolidare a peste 500 de metri de dig, în total. Termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 31 decembrie 2022.