COMUNICAT DE PRESĂ NR. 66/27.05.2020

R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 66/27.05.2020

 

Având în vedere că săptămâna viitoare se reiau cursurile în unitățile de învățământ, prefectul județului Brăila a fost astăzi în control în mai multe licee și școli din municipiul Brăila pentru a verifica condițiile în care elevii și profesorii își vor desfășura activitatea.

Însoțit de inspectorul școlar general, Viorel Botea, acesta a vizitat atât Colegiul Național „Gh. Munteanu Murgoci”, Liceul Tehnologic „Edmond Nicolau”,cât și Școala gimnazială nr. 28, „Vasile Alecsandri”, unde s-a urmărit modul în care au fost respectate și aplicate măsurile pentru primirea elevilor, în contextul pandemiei de Covid-19, dacă sunt sau nu pregătite pentru reluarea cursurilor. „Pe măsură ce vor vedea că școala le asigură toate condițiile, că s-au luat toate măsurile de siguranță necesare și că cei care vin la școală au doar de câștigat, sunt convins că încet, încet, ceilalți vor căpătă încredere(…) Pe mine mă interesează dacă avem probleme, pentru că mai sunt câteva zile, să avem timp să le remediem, dacă sunt substanțe dezinfectante, pe care trebuie să le asigure Consiliul Local, măștile vor veni de la minister. Noi avem un stoc tampon, în măsura în care până luni dimineață nu ajung, astfel încât, în primele zile să le putem asigura și să poată funcționa fără niciun risc. Am dorit să invităm și presa tocmai pentru a aduce la cunoștința publicului, a părinților, în special, modul în care se pregătesc școlile pentru reluarea activității, astfel încât să se reducă la minimum riscul răspândirii virusului. Sunt convins că elevii și părinții vor căpăta încredere văzând că autoritățile sunt pregătite și vor veni la școală din ce în ce mai mulți copii din clasele a VIII-a și a XII-a ”, a declarat prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc.

În urma inspecției în școli, prefectul județului Brăila s-a declarat mulțumit de măsurile de siguranță aplicate și a transmis că în zilele următoare va ajunge în mai multe unități de învățământ din județul Brăila, pentru a se asigura că toate sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță.