Comunicat de presă nr. 4/16.01.2024 Referitor la întâlnirea dintre reprezentanții protestatarilor (fermieri și transportatori) și parlamentari brăileni

În cursul acestei zile, Instituția Prefectului – Județul Brăila a fost gazda unei întâlniri între reprezentanții protestatarilor (fermieri și transportatori) cu parlamentarii brăileni, membri ai Comisiilor pentru Agricultură și Comisiei pentru Transporturi din cadrul celor două Camere ale Parlamentului României.

Astfel, la întrevedere au fost prezenți domnul senator Ion Rotaru, precum și domnii deputați Nicu Niță și Mircea Florin.

De asemenea, a fost invitat să participe și domnul deputat Alexandru Popa, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din cadrul Camerei Deputaților, însă dumnealui a comunicat că, din motive ce țin de activitatea parlamentară și politică, se află la București și nu poate onora invitația.

Încă de la începutul protestelor m-am declarat deschis dialogului deoarece consider că este principalul canal prin care se poate ajunge la un consens. Întâlnirea de astăzi vine ca urmare a discuțiilor purtate cu membrii delegației din partea protestatarilor – fermieri și transportatori, în cursul zilei de 12.01.2024, context în care a reieșit oportunitatea de a organiza această întrevedere.

I-am informat pe cei prezenți că lista revendicărilor înregistrată la Instituția Prefectului Județul Brăila în seara zilei de vineri, 12 ianuarie, precum și rezumatul discuțiilor purtate cu aceștia, au fost transmise deja Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, Ministerului Finanțelor, Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, precum și Ministerului Afacerilor Interne.

După cum Executivul a comunicat, în următoarele ședințe de Guvern vor fi adoptate primele hotărâri de Guvern și Ordine de Ministru cuprinzând măsuri concrete agreate în sprijinul fermierilor și al transportatorilor.

În continuare, doresc să subliniez deschiderea și disponibilitatea de a continua dialogul civilizat și rațional, care să contribuie la identificarea unor soluții pentru problemele legitime reclamate”, a declarat prefectul județului, Iulian TIMOFEI.