COMUNICAT DE PRESĂ NR. 32/08.07.2022 Referitor: Vizită pe șantier – Consolidare mal drept Râul Siret – Comuna Măxineni

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a efectuat, astăzi, o nouă vizită la șantierul din dreptul localității Corbu Vechi aflată pe raza comunei Măxineni, pentru a verifica stadiul lucrărilor de consolidare a digului pe râul Siret. Alături de reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost primarul comunei Măxineni, Ionuț Postolache, reprezentanți din partea Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila, precum și din partea constructorului.

”Siguranța locuitorilor comunei Măxineni este primordială și am fost informat că executantul lucrărilor se încadrează în termenele contractuale. Sunt convins că la finalul acestui proiect de supraînălțare a digului, care este programat pentru decembrie 2022, această problemă a comunității va fi rezolvată” a declarat Iulian TIMOFEI, prefectul județului Brăila.

La rândul său, primarul UAT Măxineni, Ionuț Postolache a apreciat seriozitatea constructorului care are în execuție lucrarea de la Corbu Vechi, precum și contribuția echipei SGA Brăila.

Reprezentanții constructorului au dat asigurări că drumul de acces și digurile folosite ca drum de acces la șantierul de la Corbu Vechi vor fi refăcute la starea inițială.

Specialiștii SGA Brăila au precizat că proiectul se derulează conform planificării inițiale, la acest moment, stadiul fizic de execuție a lucrărilor fiind 85%.

Suma alocată de Guvern pentru acest proiect care va rezolva problema pericolului inundațiilor în zona Măxineni este de circa 15,48 milioane lei, inclusiv TVA. Proiectul investițional își propune consolidarea a peste 500 metri de dig.