Comunicat de presă nr. 20 din 26.05.2023 Referitor la: Manifestări prilejuite de Ziua Internațională a Copilului

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Brăila, primăriile Movila Miresii, Însurăței și Ianca și în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, precum și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila organizează ”Caravana – Ziua Copilului” după următorul program:

30.05.2023 – 10:00 – Movila Miresii
31.05.2023 – 10:00 – Însurăței
01.06.2023 – 10:00 – Ianca

Locuitorii din comunitățile menționate, precum și cei din comunele limitrofe vor putea să urmărească exerciții demonstrative ale Jandarmeriei Brăila, precum și prezentări ale tehnicii militare aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Totodată cei prezenți vor putea să participe la aplicațiile demonstrative special gândite pentru siguranța copiilor de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila. În același context educațional, juniorii vor putea asista la lecții de prim ajutor și vor putea admira autospecialele folosite la incendii, aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila.

Activitățile din cadrul acestor evenimente contribuie la dezvoltarea juniorilor, atât din punct de vedere social, emoțional cât și din punct de vedere moral. Aceste acțiuni interactive sunt menite să îi inspire și să îi motiveze pe copii, să le încurajeze dezvoltarea personală și învățarea spontană.