COMUNICAT DE PRESĂ NR. 17/29.09.2021 – Referitor: 1 octombrie, Ziua Mondiala a Persoanelor Vârstnice

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 17/29.09.2021

 

 Referitor: 1 octombrie, Ziua Mondiala a Persoanelor Vârstnice

 La data de 1 Octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internațională a Persoanelor în Vârstă, subliniind cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor.

Prin rezoluția adoptată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, s-a sărbătorit pentru prima dată, pe 1 octombrie 1991, fiind recunoscute și celebrate, astfel, contribuțiile aduse societății de persoanele în vârstă de peste 60 de ani.

Principiile rezoluției ONU 46/9, consacră dreptul celei de-a 3-a generaţii la hrană, condiţii de locuit şi îngrijire medicală, libertatea de a decide asupra vieţii personale şi profesionale, dreptul de a se exprima şi de a participa în activităţi sociale după pensionare, precum şi accesul la oportunităţi de învăţare adecvate vârstei.

La nivel european, sărbătoarea are menirea de a sensibiliza opinia publică şi autorităţile ţărilor membre asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii mai bune de sănătate – oportunităţi pe care societatea ar trebui sa le valorifice.

Cu acest prilej Instituția Prefectului – Județul Brăila adresează sincere urări de bine și multă sănătate tuturor persoanelor ajunse la vârsta de aur.

Zile senine, pline de lumină și căldură sufletească.

 

Cu deosebit respect,

Instituția Prefectului – Județul Brăila