COMUNICAT DE PRESĂ NR. 17/13.12.2021

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESĂ NR. 17/13.12.2021

Instituția Prefectului – Județul Brăila vă informează că miercuri, 15 decembrie, echipa mobilă de vaccinare din municipiul Brăila va ajunge în comuna Cireșu, pentru desfășurarea  activității de imunizare a tuturor persoanelor eligibile cu vârsta de peste 12 ani, dar și pentru asigurarea rapelului la 100 de persoane care au fost vaccinate în urmă cu trei săptămâni.

Precizăm că echipa mobilă de vaccinare în localitate a fost solicitată de către Primăria comunei Cireșu, iar la nivelul Nucleului de coordonare a vaccinării împotriva Sars-CoV-2 Brăila s-a identificat o soluție în acest sens.

Astfel, s-a dispus constituirea unui echipe mobile de vaccinare arondată centrului din cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ”Anghel Saligny” și deplasarea la Cireșu pentru asigurarea fluxului de vaccinare, în intervalul orar 10.00-13.00, la sediul dispensarului din localitate.

Menționăm că transportul personalului va fi asigurat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brăila, echipa fiind însoțită și de o ambulanță SMURD, iar vaccinurile disponibile vor fi cele de la Pfizer și Johnson & Johnson.

În ceea ce privește campania de vaccinare care a avut loc săptămâna trecută, în trei localități brăilene, în total, echipele mobile de vaccinare au reușit inocularea a 157 de persoane, respectiv 50 în comuna Râmnicelu, 70 în comuna Roșiori și 37 de persoane vaccinate în UAT Bărăganul.