COMUNICAT DE PRESĂ nr. 14/13.04.2022 Referitor la: Deplasare în județul Brăila – întâlniri cu primarii UAT-urilor

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESĂ nr. 14/13.04.2022

Referitor la: Deplasare în județul Brăila – întâlniri cu primarii UAT-urilor

Astăzi, 13.04.2022, prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI, a avut o serie de întâlniri cu primarii din județ (comunele Vădeni, Siliștea, Romanu, Tudor Vladimirescu, Rîmnicelu și Gemenele), ocazie cu care aceștia din urmă și-au expus problemele cu care se confruntă în activitatea curentă. În acest context, domnul prefect și-a exprimat disponibilitatea de a le oferi sprijin în limita competențelor Instituției Prefectului.
Iulian Timofei a reiterat, cu această ocazie, importanța implicării Unităților Administrativ Teritoriale, în programul național ”Curățăm România”. Toate primăriile din județul Brăila au fost contactate pentru a prezenta, într-un timp cât mai scurt, planul de acțiuni care se vor desfășura, la nivelul comunităților locale, în cadrul acestei campanii.
Astfel, mai multe comune au comunicat pentru perioada campaniei acțiuni de ecologizare în zone de intravilan, precum și în zona cursurilor de apă și liziere de pădure.
Reamintim că, în data de 8 aprilie 2022, a fost emis un ordin de prefect referitor la constituirea unui grup de lucru responsabil cu mobilizarea UAT-urilor din județul Brăila cu privire la ecologizarea zonelor afectate de deșeuri, activități care se înscriu în campania națională ”Curățăm România”.
Încurajez toate primăriile din județul Brăila să se înscrie în această campanie. Felicit localitățile care și-au stabilit deja un calendar de ecologizare în cadrul proiectului «Curățăm România». Este o campanie care se adresează tuturor brăilenilor, din toate gospodăriile și din toate colțurile județului. Îi încurajez pe cetățeni să aibă grijă de natură în mod responsabil, prin acțiuni punctuale benefice pentru mediul înconjurător. Doar cu implicarea tuturor vom putea îmbunătăți nivelul de trai al populației”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
De precizat că, finanțarea este asigurată prin Agenția Fondului de Mediu, eligibile fiind UAT-urile care se înscriu în proiect, cu mențiunea că se pot deconta sume cuprinse între 3.000 și 30.000 lei, în funcție de numărul de locuitori din fiecare comunitate.