COMUNICAT DE PRESĂ NR. 12/27.03.2023 Referitor la: Activități organizate cu ocazia Zilei Instituției Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Brăila organizează, în perioada 28 martie-02 aprilie, activități cu prilejul Zilei Instituției Prefectului:

în zilele de 28 și 30 martie, în orașul Însurăței și comunele Vădeni, Cazasu și Tichilești, se va derula Caravana Prefecturii acțiune susținută împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al județului Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila și Centrului Militar Județean Brăila. Fiecare dintre instituții va prezenta auditoriului, elevi din clasele V – VIII, informații referitoare la propriile activități preventiv-educative.

miercuri, 29 martie, angajații Instituției vor participa la o acțiune de plantare copaci pe raza municipiului Brăila.

în data de 2 aprilie, pe platoul din fața Palatului Administrativ precum și în incinta clădirii, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” al Județului Brăila, Centrul Militar Județean Brăila, Garnizoana Brăila, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Brăila, precum și Poliția Locală vor amenaja standuri de prezentare  a activităților curente precum și, după caz, a echipamentelor și tehnicilor din dotare.

Agenda evenimentului din data de 02 aprilie a.c. cuprinde turul instituției, vizitarea biroului prefectului județului Brăila, precum și a sălilor în care se desfășoară ședințele de lucru. De asemenea, vor fi susținute exerciții demonstrative de către Jandarmeria Brăila, dar și o prezentare a tehnicii militare aparținând structurilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărarii Naționale. În plus, participanții la eveniment vor putea urmări programe artistice susținute de către ansambluri etnofolclorice, precum și un scurt program artistic susținut către Fanfara Militară a Garnizoanei Brăila.

Data de 2 aprilie a fost instituită, conform Legii nr. 348/2018 ca Ziua Instituției Prefectului. Marcarea „Zilei Instituției Prefectului” are ca raţiune principală crearea unui eveniment simbolic, pentru a reaminti că administrația publică este în slujba cetățenilor și pentru a recunoaște rolul Instituției Prefectului la dezvoltarea țării noastre din punct de vedere economic, cultural și social.

Acest eveniment are ca scop familiarizarea cetățenilor cu aspectele specifice activităţii de administrație publică şi stabilirea unor relaţii de încredere între cei care înfăptuiesc administrația publică și cetățeni.