Comunicat de presă nr. 107/07.08.2020

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI-JUDEŢUL BRĂILA

Comunicat de presă nr. 107/07.08.2020

După aproape 8 luni de mandat la conducerea Instituției Prefectului-Județul Brăila, prefectul Cătălin Boboc a anunțat astăzi,07.08.2020, că se retrage din funcție. Având în vedere prevederile art.397, lit.a, din Ordonanța de Urgență a Guvernului, nr.57/2019, privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, în data de 05.08.2020, Cătălin Boboc a solicitat încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Braila, după ce, acesta a fost desemnat candidatul Organizației Județene a PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Judetean Brăila. Prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc a fost învestit în funcție pe 13 decembrie 2019.

În cele aproape 8 luni de mandat, acesta a emis peste 200 de ordine de prefect care au vizat, printre altele și situații de urgență precum virusul West Nile, virusul Pestei Porcine Africane (PPA), coduri de vreme rea, dar și pandemia de coronavirus. Dintre proiectele inițiate în mandatul său, fac parte și două solicitări privind includerea în Programul Național de Construcții de interes Public sau Social a două obiective de investiții privind reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea sediului serviciilor publice comunitare din subordinea Instituției Prefectului-Județul Brăila, respectiv a Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și a Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Veniculelor, care, între timp, a primit aviz pozitiv, dar și imobilul Casa inginer C.S. Budeanu, din strada Brașoveni, nr.36, pentru care Instituția Prefectului-Județul Brăila a început demersurile pentru preluarea imobilului din administrarea Ministerului Finanțelor Publice, pentru reabilitare și modernizare.

Totodată, la inițiativa acestuia, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a propus ca DSVSA Brăila să pună la dispoziția DSP Brăila, laboratorul și toată dotarea RT-PCR pentru efectuarea testelor Covid-19, inițiativă care,de altfel, s-a și concretizat, astfel că laboratorul este funcțional în momentul de față. De asemenea, în perioada sa de mandat, la scurt timp după confirmarea primelor cazuri de coronavirus în județul Brăila, prefectul Cătălin Boboc a înaintat către Societatea Națională „Nuclearelectrica” din subordinea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, o solicitare de sprijin pentru Spitalul Județean de Urgență Brăila, prin alocarea sumei de 1.500.000 de lei, o solicitare aprobată neîntârziat, suma fiind virată întegral în contul unității spitalicești pentru a se preîntâmpina lipsa echipamentelor și produselor necesare gestionării și tratării cazurilor de coronavirus.

Totodată, în perioada stării de urgență, prefectul județului Brăila, Cătălin Boboc, împreună cu conducerea Șantierului Naval au solicitat sprijinul Companiei Naționale de Transporturi Aeriene de a efectua un zbor care să transporte din Italia mai mulți muncitori din Brăila care lucrează la sucursalele companiei care deține Șantierul Naval. O solicitare care a primit răspuns pozitiv, iar muncitorii au fost aduși în țară în condiții de siguranță, cu o aeronavă a companiei Tarom.

Mai mult, în perioada mandatului său, la solicitarea expresă a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere( CNAIR), prefectul Cătălin Boboc s-a implicat în deblocarea etapelor premergătoare începerii lucrărilor la tronsonul de drum, care va lega Brăila de podul suspendat peste Dunăre, lucrare unde au fost semnalate o serie de întărzieri din cauza relocărilor utilităților necesare realizării acestui obiectiv. Tot în perioada sa de mandat, prefectul Cătălin Boboc a supus atenției, la nivel central, mai exact la Administrația Națională Apele Române, situația critică legată de eroziunea digului de la Corbu Vechi și a stadiului proiectului de consolidare, un demers în urma căruia a primit asigurări că se vor aloca fondurile necesare pentru consolidarea acestui dig aflat pe raza comunei Măxineni.

Un alt demers recent al prefectului Cătălin Boboc a fost și cel legat de proiectul bazinului olimpic de înot de la Brăila, blocat de mai bine de 12 luni, din cauza mai multor probleme, una dintre acestea fiind semnalată recent prefectului chiar de către constructor și viza achiziția echipamentelor de cronometrare pentru competiții. Subiectul a fost, astfel, adus în atenția conducerii CNI, de către prefectul județului Brăila, iar problema a fost rezolvată, semnându-se contractul cu câștigătorul licitației urmând ca lucrările la obiectivul de investiții să fie reluate. Menționăm că toate aceste proiecte și demersuri inițiate și susținute de prefectul Brăilei, Cătălin Boboc cât și situația centralizată a cazurilor de coronavirus, au fost comunicate zilnic, mass-mediei, însumând un număr total de 107 comunicate de presă, peste 20 informări de presă și peste 20 de conferințe de presă pentru informarea corectă și transparentă a a brăilenilor.