COMUNICAT DE PRESA nr. 06/09.02.2022  Referitor la: Monitorizare lucrări de consolidare mal drept râul Siret

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESA nr. 06/09.02.2022

 Referitor la: Monitorizare lucrări de consolidare mal drept râul Siret

 

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI, împreună cu cei doi subprefecti, s-au deplasat astăzi pe șantierul din satul Corbu Vechi, comuna Măxineni, pentru a verifica stadiul lucrărilor de consolidare și supraînalțare a digului de pe malul drept al râului Siret. Echipa Instituției Prefectului Județului Brăila a fost însoțită de reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor Brăila.

     ,, Am fost informat că, la momentul de față, execuția lucrărilor în cadrul proiectului depășește 40%, un procent net superior față de precedenta monitorizare care a avut loc în prima jumătate a lunii ianuarie anul curent. De altfel, se vede aici cu ochiul liber că lucrurile s-au mișcat și că oamenii de pe șantier își fac treaba. Voi continua cu regularitate verificările la fața locului,  a declarat Iulian TIMOFEI.

        Perioada de implementare a proiectului ,, Lucrari de consolidare mal drept râu Siret in zona km532-533 aval de localitatea Corbu Vechi” este de 24 de luni, iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru data de 31 decembrie 2022.

Valoarea totală a investiției este de 11.401.977,54 lei, fără TVA.