Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice si Comisia de Dialog Social

Astăzi, 24.05.2022, prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a prezidat Ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, precum și Ședința Comisiei de Dialog Social.

Pe ordinea de zi a primei întruniri a figurat prezentarea unui material informativ cu privire la Drama Deportaților anului 1951. La punctul doi, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Brăila, Nedelcu Camelia Tamara, a descris metodologia de contractare a serviciilor medicale pentru anul 2022.

Ca element de noutate, la rubrica Diverse, prefectul Iulian TIMOFEI a prezentat soluțiile găsite la problemele care au fost aduse în discuție în sedința din data de 19 aprilie 2022 referitoare la înființarea unei linii telefonice pentru persoanele vârstnice, precum și la modalitatea de decontare a biletelor de transport pentru pensionari.

Totodată, prefectul a punctat, în cadrul sedinței de astăzi, faptul că problemele ridicate la rubrica Diverse, vor fi materializate, într-un plan de măsuri cu termene limită și persoane responsabile desemnate pentru fiecare sesizare sau propunere prezentată. La următoarele ședințe, Iulian Timofei va prezenta soluțiile implementate de instituțiile abilitate cu privire la rezolvarea aspectelor sesizate. Prefectura Brăila va urmări îndeaproape procesul de soluționare al problemelor aduse în discuție în timpul ședințelor Comitetului  Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, în limita competențelor instituției, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de trai al populației.

În cadrul celei de a doua şedinţe, cea a Comisiei de Dialog Social, Casa Județeană de Pensii Brăila a prezentat un material de informare privind ” Gestionarea sistemului de asigurări pentru accidentele de muncă și boli profesionale la nivelul județului Brăila”. Totodată,  ordinea de zi a inclus și o informare referitoare la prezentarea Programului Național de Suport pentru Copii, material prezentat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila.

Toate materialele prezentate în cadrul ședințelor de astăzi sunt disponibile pe pagina web a Instituției Prefectului – Județul Brăila.

 

Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice

 

https://br.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/29/2022/05/Material-1-1.pdf

https://br.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/29/2022/05/Material-2-1.pdf

 

Comisia de Dialog Social

 

https://br.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/29/2022/05/Material-1.pdf

 

https://br.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/29/2022/05/Material-2.pdf