Comisia de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila a avut loc întrunirea Comisiei de verificare a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Brăila. La ședința prezidată de prefectul Iulian TIMOFEI au participat reprezentanți din partea Administrației Naționale Apele Române, Administrația Bazinală de Apă Buzău Ialomița, Sistemul de Gospodărire a Apelor Brăila, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare precum și din partea structurii locale a Gărzii Forestiere.

”Prevenția este o componentă de bază în managementul lucrărilor hidrotehnice și al riscului la inundații. De aceea comisia întrunită astăzi va face verificările anuale în ceea ce privește starea digurilor din județul Brăila. Totodată se vor identifica și monitoriza punctele critice de pe cursurile de apă unde ar putea să se manifeste situații de urgență create de fenomene hidro-meteorologice periculoase, inclusiv cele semnalate de autoritățile publice locale”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.

Comisia de verificare va avea în vedere și monitorizarea stocurilor de materiale și mijloace de apărare existente pentru intervenții în caz de producere a unor situații de urgență.