Comisia de Dialog Social si Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru problemele Persoanelor Varstnice

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

Comisia de Dialog Social si Comitetul Consultativ de Dialog Civic pentru problemele Persoanelor Varstnice

 

     Prefectul județului, Iulian TIMOFEI a prezidat, astăzi, două dintre ședințele aflate pe agenda lunară de lucru a oficialului: Ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice și pe cea a Comisiei de Dialog Social.
     Pe ordinea de zi a primei întruniri, a figurat prezentarea unui material informativ de către Direcția de Asistență Socială (Monitorizarea activă a modului de soluționare a problemelor persoanelor vârstnice de către autoritățile publice locale; Măsuri concrete de sprijin pentru persoanele vârstnice nedeplasabile, singure, care se confruntă cu lipsuri materiale, etc), precum și a solicitării venite din partea structurii locale a Asociației Cadrelor Militare în      Rezervă și în Retragere, de înființare a unei linii telefonice de ajutor de urgență, pentru consilierea și îndrumarea persoanelor vârstnice, inclusiv pentru persoanele vârstnice cu dizabilități. Cu privire la această propunere, prefectul Iulian Timofei a precizat că a cules referințe pe acest subiect din județele unde serviciul telefonic este disponibil și că va avea o întâlnire cu primarul municipiului, Marian Dragomir pentru a discuta despre linia telefonică dedicată persoanelor vârstnice.
     De asemenea, cele două organizații a veteranilor de război au prezentat un material de informare privind activitățile ce vor fi întreprinse pentru sărbătorirea zilei de 29 aprilie, Ziua Veteranilor de Război.
     În cadrul celei de a doua şedinţe, cea a Comisiei de Dialog Social, Direcția de Sănătate Publică Brăila a prezentat un material de informare, aferent anului 2021, privind starea de sănătate a populației județului.
     Toate materialele prezentate în cadrul ședințelor de astăzi sunt disponibile pe pagina web a Instituției Prefectului-Județul Brăila.