Colegiu Prefectural

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a prezidat, astăzi, ședința lunară a Colegiului Prefectural, dedicată integral informării și analizei interinstituționale cu privire la pregătirea pentru sezonul rece 2022 – 2023. Pe rând, reprezentanții Primăriei Municipiului, Consiliului Județean, precum și din partea Secției Drumuri Naționale Brăila au prezentat rapoartele privind stadiul de pregătire pentru sezonul rece, după care s-a trecut la analizarea integrată a sarcinilor, contribuției și responsabilităților fiecărei instituții în planul județean de acțiuni necesare deszăpezirii și asigurării circulației pe străzile municipiului, drumurile comunale, județene și naționale pentru iarna 2022 – 2023.
”La nivelul județului Brăila, am convocat, încă de la finele lunii septembrie, ședința CJSU având ca temă pregătirea pentru sezonul rece 2022 – 2023. La vremea respectivă, a fost aprobat Planul de măsuri pentru desfășurarea în condiții de normalitate a activităților în acest sezon rece și pe timpul sărbătorilor de iarnă, cu prevederi explicite în ce privește cum vor interveni efectivele din I.P.J. Brăila, I.S.U. «Dunărea» Brăila , I.J.J. Brăila, precum și S.A.J. Brăila, cum se vor executa intervențiile pentru deszăpezire, etc. Prin Ordin de Prefect am dispus constituirea unei comisii mixte care să verifice bazele de deszăpezire ale Secției Drumuri Naționale Brăila, precum și ale operatorilor economici care execută lucrări de deszăpezire pe drumurile județene. Verificarea în teren vizează asigurarea utilajelor, a stocurilor de materiale antiderapante, precum și a stocurilor de combustibil. De asemenea, au fost stabilite responsabilități și în ceea ce privește prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost. În plus, s-a realizat și centralizarea, la nivel de județ, defalcat pe UAT-uri, a locurilor de cazare pentru persoanele potențial înzăpezite. În aceeași ordine de idei, Direcția de Sănătate Publică Brăila m-a informat că au fost actualizate listele cu persoanele gravide aflate în evidență, precum și cea privind persoanele insulino-dependente, ori a persoanelor care au nevoie de dializă. Iarna este lungă, iar probleme pot apărea oricând. Important este să fim pregătiți și să intervenim concertat pentru rezolvarea lor în cel mai scurt timp astfel încât populația județului să fie cât mai puțin afectată”, a declarat prefectul Iulian TIMOFEI.
Materiale prezentate în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural sunt disponibile pe pagina web a Instituției Prefectului Județul Brăila:
https://br.prefectura.mai.gov.ro/ordinea-de-zi-a…/