Ceremonialul Militar de Depunere a Jurământului Subofițerilor din cadrrul Inspectoratului de Jandarmi Braila

Ceremonialul Militar de Depunere a Jurământului Subofițerilor din cadrrul Inspectoratului de Jandarmi Braila

 

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI a participat astăzi la Ceremonialul Militar de Depunere a Jurământului subofițerilor recrutați prin încadrare directă, eveniment organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila ”General de Brigadă – Gheorghe Praporgescu”.

Alocuțiunea comandantului unității militare, colonel Iulian Albăceanu, despre semnificația depunerii Jurământului Militar:

”Jurământul militar exprimă angajarea voastră pe drumul onoarei militare, al pregătirii temeinice, al misiunii mereu îndeplinite. Este un legământ care se cere asumat odată cu rostirea lui, prin modul de raportare la sarcinile impuse de procesul de pregătire. Prioritatea interesului public, sacrificiul în beneficiul comunității, al Patriei devin de astăzi firescul vieții de zi cu zi pentru fiecare dintre dumneavoastră”.

Mesajul prefectului județului Brăila, Iulian TIMOFEI cu ocazia depunerii Jurământului Militar:

”Ziua depunerii jurământului militar, a jurământului de credință față de țară și de această armă, este unică pentru fiecare. Este un moment care am convingerea că vă va deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum presărat de provocări, câteodată poate și anevoios, dar vă asigur că va fi și plin de satisfacții profesionale. Veți fi în slujba cetățenilor, iar așteptările acestora sunt mari. De modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța comunităților pe care le veți proteja. Nu în ultimul rând, modul în care vă veți comporta va fi decisiv în consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile din sistemul de ordine publică. Vreau să fiți conștienți de un lucru: alegerea pe care v-ați asumat-o implică o conduită ireproșabilă, pregătire continuă, profesionalism și integritate în munca de zi cu zi. Cu ocazia depunerii Jurământului militar, vă felicit și vă urez mult succes în activitate!

Fiţi demni de acest legământ! Dumnezeu să vă ajute!”

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean, Francisk Iulian Chiriac, primarul municipiului, Marian Dragomir, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dunărea” Brăila, colonel Ion Cristian, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, comisar-șef Budu Marius, șeful sectorului Poliției de Frontieră Brăila, Bourcianu Cristian, precum și directorul Bazei de Reparații Nave, Baștiurea Florin.