Audienta colectiva la Palatul Copiilor

Prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI și subprefectul Badiu Virginia Loredana au răspuns astăzi invitației Sindicatului de Învățământ ”Corneliu Gheorghe Caranica” Brăila, de a participa la o audiență colectivă a cadrelor didactice care își desfășoară activitatea în cadrul Palatului Copiilor Brăila. Nemulțumirea profesorilor din această instituție este legată de modificarea Legii Educației, aflată în acest moment, în dezbatere publică. În cadrul întrunirii, prefectul a ascultat fiecare profesor care a dorit să își expună nemulțumirea și, totodată, a îndemnat reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean, să se adreseze Ministerului Educației cu fapte concrete și situații punctuale întâmpinate de fiecare cadru didactic de la Palatul Copiilor.
”Memoriul prezentat de către domnul profesor Valeriu Partene, președintele Sindicatului «Corneliu Gheorghe Caranica» în cadrul Ședinței Comisiei de Dialog Social desfășurată săptămâna trecută, a fost transmis deja tuturor parlamentarilor brăileni cu scopul de a face cunoscute preocupările, nemulțumirile și îngrijorările profesorilor care predau și se implică în educația copiilor care vin săptămânal la Palatul Copiilor. Sunt conștient de contribuția pe care fiecare dintre dumneavostră o aduceți formării tinerilor din municipiu și județ, și vă asigur, că voi face tot posibilul să transmit mesajul dumneavoastră instituțiilor abilitate”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
La Palatul Copiilor din Brăila copii învață să picteze, să lucreze pe calculator și să cânte la instrumente muzicale. Totodată contribuția profesorilor din cadrul acestei instituții este cu atât mai importantă cu cât tinerii participă la concursuri județene și naționale, își dezvoltă creativitatea și participă activ la viitorul lor și al comunităților din care fac parte.