Acțiuni de diseminare în rândul minorităților etnice

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

Acțiuni de diseminare în rândul minorităților etnice

Prefectura Brăila a participat astăzi la acțiuni de diseminare, în rândul comunităților minorităților etnice din județul nostru, a informațiilor ce vizează desfășurarea recensământului. Mai precis, este vorba despre Campania de conștientizare a importanței asumării identității etnice în comunitățile cu romi din localitățile Unirea, Viziru și Însurăței, desfășurată de Asociația Danrom Făurei și Centrul Cultural Comunitar ”Anton Pann”.
Scopul campaniei este acela de a informa și conștientiza populația de etnie romă cu privire la importanța participării la procesul de recenzare.
Prezentă la acțiunea de astăzi, subprefectul Badiu Virginia Loredana a reiterat importanța colectării de date corecte în cadrul Recensământului Populației și Locuințelor și a transmis mesajul prefectului județului, Iulian TIMOFEI:
Efortul membrilor comunităților minoritare nu este în zadar. Pe lângă faptul că se va obține o imagine de ansamblu mult mai clară privind apartenența etnică a cetățenilor județului nostru, un alt beneficiu foarte important, spun eu, este acela că grupurile sociale vor căpăta reprezentativitate administrativă, politică și economică pe măsura dimensiunii comunității. Este cunoscut faptul că, la acest moment, conform recensământului de acum 10 ani, sunt mai puțini etnici romi declarați oficial decât sunt în realitate, în comunități”.
La discuții au participat și reprezentanții celor trei UAT-uri, ONG-urilor gazdă, precum și consilierul județean Gina Anton, ocazie cu care au fost aduse în discuție și probleme administrative și sociale ale comunităților.