COMUNICAT DE PRESĂ nr. 16/27.04.2022 Referitor la: Ședință de lucru cu președintele Blocului Național Sindical

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL BRĂILA

COMUNICAT DE PRESĂ nr. 16/27.04.2022

Referitor la: Ședință de lucru cu președintele Blocului Național Sindical

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Brăila a avut loc o ședință la care a participat președintele Blocului Național Sindical, Costin Dumitru. La întrevedere a fost prezent și președintele Consiliului Județean Brăila, Chiriac Francisk Iulian, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice locale.
În cadrul întrunirii au fost discutate propuneri care vor fi înaintate Guvernului României, în ceea ce privește aspectele legate de securitatea energetică, securitatea alimentară, precum și identificarea unor măsuri de sprijin pentru compensarea efectelor economice și sociale ale războiului din Ucraina, la nivel economic și social.
Sunt onorat de prezența domnului președinte al Blocului Național Sindical, Costin Dumitru la sediul Instituției Prefectului-Județul Brăila. Doresc să salut, pe această cale, inițiativa BNS adresată Prefecturii, de a întocmi, la nivelul județului nostru, o analiză pentru producătorii locali, în vederea stabilirii problemelor cu care se confruntă aceștia. Este important să avem o imagine asupra situației actuale și a provocărilor care stau în fața noastră în perioada următoare. Vă asigur, domnilor, de tot suportul Instituției Prefectului, în ceea ce privește analiza problemelor întâmpinate la nivel județean”, a declarat prefectul județului Brăila, Iulian TIMOFEI.
Costin Dumitru, directorul Blocului Național Sindical: ”Abordarea strategică pe care BNS o propune Guvernului vizează cel puţin patru piloni: securitatea energetică a României, securitatea alimentară, revitalizarea industriei naţionale de apărare şi acordarea de sprijin pentru compensarea efectelor economice şi sociale ale războiului. Măsurile de sprijin la nivel economic şi social pentru societatea românească sunt necesare în condiţiile în care dispariţia sau blocarea pieţelor de desfacere sau a celor de aprovizionare afectează direct şi semnificativ sectoare întregi de activitate”
În a doua parte a întrunirii, prefectul județului Brăila a prezentat modul în care autoritățile publice locale au susținut ucrainenii din calea războiului (refugiați găzduiți în locații din județ, măsuri de sprijin, acces la educație și pe piața muncii pentru cei care nu sunt în tranzit, costuri aferente găzduirii și sprijinirii acestora).
Evaluarea și propunerile care au fost discutate în cadrul ședinței vor fi aduse la cunoștință guvernului pentru analiza și promovarea unor acte normative.